miércoles, 4 de febrero de 2009

Cubisme

- Aquest nom neix de la ironia d'un crític, Louis Vauxelles, que diu: "Braque maltracta les formes, ho redueix tot a esquemes geomètrics i a cubs".
- Braque i Picasso són els indicadors del cubisme i treballen junts a París entre els anys 1907 i 1914.
- L'any 1907 Picasso va pintar el quadre "Les senyoretes del carrer d'Avinyó", en el qual les 5 figures femenines representades apareixen descompostes en plans o facetes com si es regessin simultàniament des de diferents punts de vista. Aquesta obra es considera el punt inicial del cubisme.
- El cubisme considera que el pintor ha d'organitzar les dades visuals en una síntesi que consisteix en elaborar els objectes a base de formes pures. Aquesta representació dels objectes mostra cares diferents de forma simultània.
- El cubisme va abandonant la sensació volumètrica fins a deixar una forma reticular de línies multiplicades, sobre un fons gairebé monocrom.
- Hi ha dos tipus de cubisme: --> Analític: caracteritzat pels següents aspectes: la serenitat cromàtica (pocs colors), l'interès en les formes geomètriques fragmentades fins al punt de que l'objecte no pot ser reconegut, la captació de diferents punts de vista dels objectes i l'absència de profunditat. Cubisme sintètic --> reuneix les característiques anteriors, cal destacar els elements de collage.

No hay comentarios: