martes, 14 de octubre de 2008

Època Hel·lenística

- Comença amb la desfeta de l’Imperi persa, quan Alexandre el Gran, ja dominava tot el món grec, es proclama sobirà de l’Imperi persa.
- - Inclou una fase grecoromana, dura fins al final de l’antiguitat (fins a la caiguda de l’Imperi romà).
- Finals del segle IV aC, canvi radical en les condicions polítiques a Grècia. L’Imperi d’Alexandre suposarà la desaparició de les ciutats estat autosuficients en el món hel·lenístic.
- El concepte de ciutat estat serà reemplaçat pel d’estat imperi o, fins i tot, estat món. Els ciutadans grecs passen a ser ciutadans del món.
- La cultura i la llengua grega van jugar un important paper unificador de les diverses civilitzacions i pobles que formaven l’Imperi d’Alexandre. El grec es va convertir en el llenguatge internacional del poder i de la cultura.
- Després de la mort d’Alexandre el Gran, l’extens Imperi que havia conquerit es va fraccionar en diversos estats governats pels seus generals, que lluitaren entre si durant dècades.
- Van crear dinasties com ara els ptolomeus a Egipte, els antigònides a Macedònia, etc. La majoria d’aquests regnes caigueren sota el domini de l’Imperi romà.

No hay comentarios: